Årets pin

Sedan 2006 går uppdraget att designa Marknadsföreningens kommande års pin till vinnaren av Guldkärnan i kategorin årets designer.

 

2016

pin 2016
 

 

Kent Plateryd
Den grymma känslan för både djärva linjer och raka rör, där designen hela tiden måste förena iögonfallande skönhet med strikt funktion, har gjort Årets designer till en erkänd profil i mullrande kretsar såväl nationellt som internationellt. Med en stor portion ödmjukhet – någon kanske rent av skulle säga blygsamhet – bygger denne yrkesskicklige designer unika skapelser som väcker ett ha-begär även hos de utan den rätta behörigheten.

 


2015

Skärmavbild 2015-02-09 kl. 11.57.35.png
  Ulrika Lundgren
För nyskapande koncept och livsstil i allt från kläder och väskor till magasin, utställningar och hotell. Allt hör samman och det ena driver det andra i en dynamisk och unik växelverkan. Ulrika Lundgren är med sin ständigt växande Rika-värld en starkt stigande stjärna på den internationella design- och modehimlen.

2014

Pin2014.jpg
  Sofie Bly
För en viktig och nödvändig design där kvalitet, komfort och miljöhänsyn obehindrat möter estetik och exklusivitet. Med hög profil och ett genomarbetat koncept i en prispressad bransch ger Sofie Bly dagens kvinnor en chans att välja hållbar elegans och vacker tidlöshet på en och samma fot.

2013

KoenigsEGG.jpg
  Christian von Koenigsegg
Vinnaren har med funktions- och teknidriven design brutit flera gränser genom att ta sig in bland de främsta på en gränsbrytande marknad. Hos årets designer pågår en kompromisslös kompetensutveckling, och kundens kreativitet tillåts med ödmjukhet att ta plats i hela processen. Med värme och passion producerar vinnaren hållbara värden i ett framtidskoncept.

2012

pin2012.jpg
  Gert Hanner
För genialiska lösningar, framväxta efter envetet sökande bortom det uppenbara. Med skicklighet och passion behåller vinnaren greppet om uppdragets grundläggande funktion och syfte genom hela processen, oavsett om det gäller att rädda liv eller sitta bekvämt, avancerade redskap för specialister eller bruksföremål för yrkesgrupper jorden runt.

2011

MMF.jpg   Märta Måås-Fjetterström AB
För att med genuin känsla för tradition och förnyelse skapa design utan bäst före-datum. Lagarbete och hantverkskunnande vävs samman i produkter med tidlös relevans. Med kompromisslöshet inför kvalitet och urval skapas bestående värden och skönhetsupplevelser, tillgängliga för många människor.

2010

Milan.jpg   Milan Kosovic
Med en kompromisslös hållning till vikten av både hjärta och hjärna i vardagens prylar har Milan Kosovic bland annat designat leksaker hos Brio och bidragit till företagets identitetsarbete kring barnvagnar. Som vinnare av det prestigefyllda designpriset Reddot Design Award har han redan utmärkt sig bland de stora namnen. Milan Kosovic har modet och passionen att våga ta steget hela vägen från idé till färdig produkt utan att göra avkall på vare sig formeller funktion.

2009

Anna-Kraitz.jpg   Anna Kraitz
En formgivare med båda fötterna i den skånska myllan och den blonda flätan rakt upp i luften! Anna levererar med framgång lustfyllda och ofta överraskande produkter som håller länge. En lekfull och udda design för vanliga människor där kvalitet är en viktig del. Anna är en nyskapande kreatör med produkter som ibland nästan blir
konst!

2008

vingar.jpg   Johan Johansson Andersson
I en bransch med stenhård konkurrens och många rutinerade designer har denna yngling tagit stora kliv från hjärtat av Helsingborg till London, Milano och vidare ut på den internationella modescenen. Med en stil som berör, påverkar känslomässigt och med nyskapande har Johan Johansson Andersson lyckats med det omöjliga - att på kort tid nå framgång och bli internationellt känd i sin bransch. Genom ett hängivet och unikt skapande har han med en rad egendesignade plagg skapat klädserier som talar för sig själva.

2007

klippan.jpg   Klippans Yllefabrik
Med anor och historik från 1870 talets skånska mylla, genom konsekvens i kvalitet och design har de lagt grunden för sina stora framgångar. I en rad genomarbetade och välkända produkter har de med traditionell design gjort helylle till helcoolt. Det är häftigt att ge sig ut i världen och nå framgång men ännu coolare att våga stanna kvar och göra succé.

2006

Apan.jpg   Martin Kann
Årets designpris går till en gränsöverskridande stilbildare, en humorist och Helsingborgspåg, Kanadick och hemvändare, född 1966, som skapare av Bob Hunds kultförklarade tecknade hund, filmer, affischer och music covers, han har arbetat med utställningar på bland annat kulturhuset Stockholm, Dunkers Kulturhus och The Victoria & Albert Museum i London, han är gästföreläsare på RMI Berghs, handledare på Konstfack – hans namn: Martin Kann. Med en aldrig svikande känsla för Pudelns kärna och en banbrytande formgivare, inom svensk musikindustri i synnerhet, ser vi i juryn Martin Kann som en spännande, nyskapande och värdig vinnare av Guldkärnans Designpris 2005.

Marknadsföreningen

- möjliggör mötet

Marknadsföreningen möjliggör mötet som inspirerar till initiativ, engagemang och entreprenörskap för en region i världsklass. Marknadsföreningen i Helsingborgsregionen (MiH) är södra Sveriges största nätverk för människor som har ett intresse för marknadsfrågor, trender och tendenser.  Vi vill göra det enklare för företagare, både små och stora och från olika branscher, att kunna träffas under otvungna former för att utbyta erfarenheter, knyta kontakter och inspireras.

Läs mer...

BLI MEDLEM... 

Våra huvudpartners

0-1.jpg
FamiljenHBG.jpg

Våra partners

 

 

BRA

Nya medlemmar med foto

 1. Åke Högman
  Åke Högman Move&Shake AB (Kommunikationsstrateg och journalist)
 2. Petter Wahl
  Petter Wahl ERC AB (Lösningskonsult /-arkitekt inom IT)
 3. Ulf Nilsson
  Ulf Nilsson Sjödin Fastigheter AB (IT Manager)
 4. Martin Hejdesten
  Martin Hejdesten Martin Hejdesten Design Office AB (Art Director, fotograf, webbdesigner)
 5. Daniel Carlsen
  Daniel Carlsen Canon Svenska AB (Säljare)

Senaste foton

Årets-MF.jpg

Senaste kommentarerna

 1. Birgitta Nilsen skrev "Hej, Jag har anmält Jonny Hansson i mitt stället e..." den 14 februari 2017 13:34 om Tema Makalöst!: FRÄMJA VÄLGÅNGEN - STOPPA UNDERGÅNGEN!  .
 2. Annika Skoglund skrev "Har försökt anmäla en gäst- flykting från Syrien- ..." den 20 oktober 2016 10:27 om tema (O)mänskligt: MER ÄN HJÄRNA!.
 3. Christian Carlsson skrev "Hej på er Mih-boule!Hoppas ni alla har haft en här..." den 18 augusti 2016 21:59 om MiH BOULE 2016.
 4. Peter Reelfs skrev "Tack, Julia! :-) " den 2 maj 2016 13:36 om AW13, VARJE FREDAG DEN 13e.
 5. Julia Svensson skrev "Hej igen Peter, Det finns vegetariskt alternativ o..." den 22 april 2016 10:27 om AW13, VARJE FREDAG DEN 13e.