Årets Händelse 2019

Vi säger hej till Sommar i Lagunen – Årets Händelse 2019

Hur känns det?
”vi blev väldigt överraskade och glada att vi vann men framförallt stolta över utmärkelsen Årets evenemang i regionen. Alla nominerade var värdiga vinnare. I vårt fall blev det inte bara en vinnare eftersom så otroligt många har varit med och skapat evenemanget. Med Sommar i Lagunen har vi fått en ny evenemangsplats med ett helt nytt spännande format som har kommit för att stanna och med kvällens uppmärksamhet kommer nog ännu fler att vilja spendera sommaren i Lagunen i Landskrona.”
Anna Classon

Kommitténs nominering är:
Sommar i Lagunen blev under 4 veckor en co-creation/medskapande mellan privata företag, kommunala bolag, föreningar, samarbetspartners och Landskorna stad och där det bjöds på fria aktiviteter och underhållning från tidig förmiddag till sena kvällen.Härligt häng nere på Landskronas citystrand Lagunen dit staden samordnade flera av sina sommarevenemang och som stärkte kopplingen mellan bad och stad.
Skånes Matfestival, Idrottsfesten, Landskronas största vattenkrig, solnedgångskonserter, soul, jazz, flamenco, stand-up, visning av VM-matcherna på storbild, utomhusbio och Världens Snabbaste Allsång var en del av utbudet.
Genom Sommar i Lagunen lades grunden för en återkommande evenemangsupplevelse som attraherar såväl landskronabor som tillresta besökare.

MiH kriterier för årets personlighet/inspiratör är:
MiH-Guld för årets Händelse/Evenemang tilldelas ett arrangemang som gjort avtryck i och utanför regionen och på så sätt stärkt regionens attraktionskraft. Arrangemanget ska ha genomförts i någon av de kommuner som tillhör familjen Helsingborg och ha ett kreativt koncept av hög kvalité. Besökarna ska bära med sig en positiv känsla som kan gynna både privat- och arbetsliv. Arrangemanget kan ha privatpersoner, företag, organisationer eller kommuner som avsändare.