Julia Ohrling

Vi säger hej till Julia

Vem är du?
Jag är en engagerad helsingborgare, nyexaminerad med en kandidatutbildning i kommunikation. Som person är jag nyfiken och blir väldigt engagerad när jag hittar något jag brinner för. Jag skulle nog bäst beskriva det som en typ av nördighet. Under de senaste åren har jag snöat in mig på allt från surdegsbröd, till sneakers, till hudvård. Efter att ha gått en keramikkurs skulle jag numera säga att min passion är att dreja. Men vem vet, om ett halvår kommer jag säkert svara annorlunda…

Varför MiH?
Sociala nätverk har under det senaste årtiondet tagit en allt större plats i samhället, framför allt på sociala medier. I Svenskarna och Internets årliga undersökning visar det sig att sociala medier har nått sin peak. Men samtidigt visar det sig i undersökningen att majoriteten användare på Facebook använder mediet för att hålla kontakt med andra, samt att delta i grupper. Jag tycker det är jätteintressant att även om sociala medier har nått sin peak så har vi fortfarande ett oerhört starkt behov av att delta i grupper där vi tillåts mötas på förutsättningslösa grunder.
För mig är frågan enkel, MiH kan ge mig det som digitala nätverk inte kan, det fysiska mötet. MiH ger mig oförutsebara möten med människor med olika yrkesbakgrund, men som möts med det gemensamma engagemanget för just mötet.

Vad jobbar du med?
Jag har axlat rollen som kommunikatör för MiH, framför allt kommer jag arbeta med att utveckla sociala medier samt nyhetsbreven. När jag inte arbetar med kommunikationen för MiH arbetar jag för en sneakerbutik i Helsingborg, där jag arbetar som webbredaktör.
Jag hoppas att mitt yrkesverksamma liv utvisar en framtid där jag arbetar som kommunikatör för en verksamhet med tydliga värderingar. Gärna att jag arbetar med både intern- och externkommunikation och skapar kommunikation som gör gott.

Om ni vill nå ut till våra medlemmar genom sociala medier eller har andra frågor, kontakta Julia på: juliaohrling@icloud.com