Magnus Adenskog

Vi välkomnar Magnus som ny styrelsemedlem,

Vem är du?

Jag heter Magnus Adenskog och jobbar till vardags som samverkansansvarig på Lunds universitet, Campus Helsingborg. Som en kortfattad biografi kan sägas att jag har mina rötter i Sundsvallstrakten, är 34 år, doktor i statskunskap och att jag sedan fem år tillbaka bor här i Helsingborg med fru och två barn.
I min roll som samverkansansvarig jobbar jag i gränslandet mellan akademin, näringsliv och offentlig sektor. Primärt arbetar jag tillsammans med forskare med att sätta upp forsknings-, utvecklings- och innovationsprojekt tillsammans med näringslivet, ideell och offentlig sektor.
Jag brinner också för frågor som rör kunskapsspridning där jag är övertygad om att universitetet har en viktig roll i framtiden. För att bidra till detta är jag bl.a. projektledare för vår talkshow Helsingborg Live (som vi gör tillsammans med HD och Helsingborg stad), samt är med och riggar workshops och offentliga föreläsningar där universitetets forskning presenteras och diskuteras.

Varför blev du stryrelseledamot i MiH

För mig som inflyttad känns MiH som närmast en institution vad det gäller frågor som rör regional utveckling. Jag blev väldigt glad och överraskad när jag fick frågan av valberedningen att ingå i styrelsen och det känns som ett självklart forum att vara i som representant för universitetet.
Det är också en väldigt god stämning på MiH tillställningar där det finns ypperliga möjligheter att lära känna nya människor och lära sig mer om vad som händer i regionen. Så nu ser jag fram emot ett år av spännande och givande erfarenheter!