Maria Wellving

Vi säger hej till Maria Wellving

Vem är du?
Jag är uppväxt i Höganäs, och efter några utlandsår, studier i Uppsala och boende i Malmöregionen är jag nu tillbaka i denna vackra region som verkligen känns som hemma! Sedan fyra år tillbaka bor jag med min man och två underbara tjejer i Hittarp.

Varför gick du med i styrelsen för MiH?
Under tiden jag arbetade för Adecco i Malmö hörde jag talas mycket gott om MiH och dess verksamhet. Föreningen låg i framkant och hade i flera år vunnit priset som bästa marknadsförening. När jag sedan blev medlem blev jag inte besviken. Det var rakt igenom mycket professionellt och hög klass, med många intressanta föreläsare och möjlighet till nya kontaktytor.
Att få möjligheten att sitta i styrelsen känns både spännande och ansvarfullt. Några av mina förhoppningar och mål är att fler skall få upp ögonen för denna tillgång till möten och inspiration. Ett ökat medlemsantal skall med andra ord vara en prioriterad fråga samt att fortsätta med så innehållsrikt och kvalitativt program som möjligt. Att stärka en nätverkande och delaktig kultur bland medlemmarna är en annan prioriterad fråga enligt min mening. Allt för att nyttan för medlemmarna skall blir så stor som möjligt och därmed också utvecklingen av regionen.

Vad jobbar du med?
I de flesta arbetsroller jag haft har jag arbetat med försäljning och affärsutveckling. Karriären tog sin början då jag var med och grundade Biodistra AB. Under mina fem år i företaget byggde vi starka varumärken, bland annat Plaqueoff animal som är en svensk patenterad produkt mot tandsten och plaque, som såldes till apotek, veterinärer och zoofackhandeln i ca 10 länder. Tiden på Adecco som business manager gav mig möjlighet att kombinera min utbildning inom personal och arbetsliv, med försäljning och affärsutveckling. Nu senast har jag arbetat med en ny egenvårdsprodukt och lanserat den på apotek i Sverige och andra europeiska marknader. Jag älskar med andra ord att skapa och driva utveckling och affärer framåt!

Vi ses i vimlet!