Pernille Nielsen

”Vem är jag?
Jag kommer från grannlandet Danmark. Jag har vuxit upp i Kolding som ligger på Jylland, en timme norr om Tyskland. Jag har bott i Köpenhamn i tre år där jag studerade kommunikation och kultur. 2016 blev jag kär i en gullig kille från Sverige. Jag hittade min drömutbildning på Lunds Universitet och valde att bryta upp och flytta till Sverige för att börja studera Strategisk Kommunikation i Helsingborg.
I dag bor vi tillsammans i Halmstad. Jag har en spännande tid framför mig med oanade möjligheter.

Varför gick du med i styrelsen för MiH?
Som ung studerande och tidigare medlem i styrelsen för studentsektionen har jag lärt mig vikten av att engagera sig och att söka möjlighet för att testa och utveckla sina kompetencer i praktiken. Marknadsföreningen är en självklar arena för det. Jag ser helt enkelt att min framtida arbetsplats väntar på mig i det oförutsebara i marknadsföreningen! Det tror jag är en av marknadsföreningens stora styrkor!

Vad jobbar du med?
Som jag nämnde tidigare studerar jag Strategisk Kommunikation på Lunds Universitet. Vad blir man då? Svaret är kommunikationsexpert. Vi kommunicerar i allt vi gör. I dag kommunicerar vi mer, och vi kommunicerar annorlunda. Dock är långtifrån all kommunikation effektiv.
Jag vill bli expert på hur man skapar effektiv kommunikation, och jag är särskilt intresserad av hur man kan skapa ett mer hållbart beteende med effektiv kommunikation.

Jeg betraktar mig själv som en positiv klimataktivist. Jag känner ett stort ansvar att verka för att mina barn och barnbarn får leva i värld som är allt mer hållbar än den jag lever i idag.
I min karriär och på min fritid är hållbarhet centralt. Jag försöker minimera mitt avtryck på planeten varje dag. Jeg älskar att bli inspireret av personer som med brillianta idéer och stor drivkraft skapar hållbara lösningar för en bättre värld.

I förra veckan började jag en åtta veckors praktikperiod på Öresundskraft, på avdelningen Corporate Communication. En mycket intressant och kraftfull verksamhet där jag direkt kände att jag blev laddad med med ny energi. Här får jag jobba med min passion; kombinationen av effektiv kommunikation och hållbarhet.”