Ordförande har ordet


Nu har vi startat igång hösten för MiH.

Som ni säkert märkt har vi börjat skruva till de aktiviteter som Marknadsföreningen erbjuder. Ni som var med på årsstämman fick ta del av planer för nya inriktningar och plattformar, men också under flertalet fredagsmorgnar har vi informerat om detta.

Det handlar om flera förändringar och nya riktningar som, vi känner och har förstått, är nödvändiga för att möta framtiden. Vi i styrelsen ser med tillförsikt fram emot att få jobba med och genomföra förändringar och vi hoppas på ert stöd, deltagande och gärna feed-back.

Det har under många år lagts mycket krut på Frukostklubben varje fredagsmorgon. Vi har haft många inspirerande morgnar, med intressanta föreläsare och intensivt mingel. Under flera år har vi brottats med ett vikande antal besökare. Tiden är nu mogen för förändring. Vi alla gillar fredagsmorgnarna, om än indikationer på att vi har dem för ofta, och lämnar dem inte helt. Under hösten har vi bokat in sista fredagen i månaden. Vi hoppas att det för med sig mer intresse och fler besökare. Vi kan lova att föredragshållarna är mycket intressanta och inspirerande.

MiH kommer att utöka variationen på aktiviteter. Ni som var med på fotbollssnack med Olof Lundh fick uppenbarligen mersmak för feed-backen blev väldigt inspirerande och vi kommer att fortsätta göra liknande sammankomster. Lunchen med Näringsministern skapade en personlig dialog och blev givande för både näringsministern och vi som var där. Sista fredagen i augusti hade vi vår första frukostklubb. En debatt med företrädare för alla de politiska partierna som sitter i kommunfullmäktige i Helsingborg, som vi hoppas skapade en bra plattform för vad vi skulle lägga vår röst på. Strävan efter mer djupt och ömsesidigt samarbete med våra partners tog sig i uttryck i en AW på Swedbank, då deras chefsekonom informerade oss om hans syn på Sveriges ekonomi men också på det ekonomiska läget i världen.
September är fyllt och vi välkomnar till nya trevliga sammankomster.

Nätverkande är en viktig del för utvecklingen. Vi fortsätter med det, men sprider ut på olika tider och i olika forum. Vi vill hitta och bidra till samtal om utveckling av regionen, utbyte av idéer, utbyte mellan branscher, fånga upp studenter som kan interagera med vårt näringsliv och finna nya samverkansformer med företag och kommuner.

Vi behöver givetvis er support i allt detta och tar tacksamt emot feedback men också förslag på utveckling på det vi gör
Vi i styrelsen ser fram emot att tillsammans med er skapa nya förutsättningar och härlig dynamik för vår region!

Låt oss mötas i det oförutsebara!