Specialvisning & mingel på Landskrona Konsthall och på Museét

Alla älskar vi reklam, eller….?

 • 2018-04-12 17:00:00 2018-04-12 19:00:00 Europe/Stockholm Alla älskar vi reklam, eller….? Följ med på en specialvisning och nätverka med andra. Landskrona Konsthall och Landskrona Museum info@mih.m.se

Varje dag möter vi massor av reklam. Och vi har alla åsikter om den. Vad vi köper, hur och var, visar vem vi är. På så vis är reklamen ett avtryck av sin samtid och en ovärderlig kulturskatt.
 
I oktober 2017 öppnade den nya, permanenta reklamhistoriska utställningen Reklam! på Landskrona museum. Utställningen har sin bas i Rum för Reklam som är Sveriges arkiv för reklam och grafisk design numera hemmahörande  på Landskrona museum. Här förvaltas en unik samling reklamhistoriskt material. Samlingen består av över 100.000 objekt och innehåller allt från skisser och original till annonser och hela kampanjer.
 
Med utgångspunkt i reklamen utforskar utställningen samhället och samtiden från 1900-talet fram till idag. Vad kan reklamen berätta för oss om dåtida och nutida ideal, trender, värderingar och behov? Och vilka exempel finns det på när reklam har brutit ny mark och varit en kraft i samhället? Film, radio, originalföremål och annonser visas tillsammans med digital teknik. Vi möter kreatörerna bakom minnesvärda kampanjer, och utforskar nya infallsvinklar på svensk form och reklam.

Välkomna!

 • Datum:
  12 apr 2018
 • Läge:
  Landskrona Konsthall och Landskrona Museum
 • Pris:
  Kostnadsfritt
 • Program:

  Kl. 17.00 – 17.35 Café Konsthallen, Landskrona. Landskrona stads tillväxt- och näringslivsavdelning bjuder på mingel med tilltugg och berättar kort med bilder om Landskronas spännande utveckling. Drycker finns att köpa.
   
  17.35 – 17.45 Gång till Landskrona museum (3 min).
   
  17.45 – 18.30 Specialvisning av utställningen Reklam. Åsa Karlsson, bitr. museichef Landskrona museum.
   
  18.30 – 19.00 Tid att själv gå runt och upptäcka utställningen.

  Senast anmälan den 9 april!

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available

Fyll i alla fälten som krävs