Gudrun Schyman

Få tillgång till din fulla mänskliga kapacitet genom list!

 • 2018-01-26 06:45:00 2018-01-26 08:30:00 Europe/Stockholm Få tillgång till din fulla mänskliga kapacitet genom list! Denna morgon gästas vi av Gudrun Schyman som kommer att tala om hur det är ställt i Sverige och varför det inte är jämställt. Marknadsföreningen, Dunkers Kulturhus info@mih.m.se

Få tillgång till din fulla mänskliga kapacitet genom list!

Denna morgon gästas vi av Gudrun Schyman som kommer att tala om hur det är ställt i Sverige och varför det inte är jämställt. Hur får vi tillgång till vår fulla mänskliga kapacitet, bortom normerande hierarkier och kvävande stereotyper? Det handlar om livet och befrielsen måste börja, men för att nå framgång måste vi vara listiga.

När #metoo-rörelsens alla berättelser nu får allt fler att förstå att sexuella trakasserier inte handlar om enskilda kvinnor (eller män) som vid enskilda tillfällen råkar ut för enskilda ”skitstövlar” utan att vi faktiskt har ett stort samhälleligt, strukturellt, problem, måste vi agera och våga se sammanhang och samband. De maktstrukturer som nu blir synliga syns också i andra sammanhang. Strukturella problem som kräver strukturella lösningar.

Gudrun Schyman har en yrkesmässig bakgrund som socialarbetare och en politisk bakgrund bl.a. i antikärnkraftsrörelsen, fredsrörelsen och kvinnorörelsen. Hon är en av grundarna av Feministiskt initiativ och sitter sedan starten i den nationella styrelsen och är en av två partiledare. Arbetar idag professionellt som föreläsare och utbildare i frågor som rör jämställdhet och antidiskriminering.

 • Datum:
  26 Jan 2018
 • Läge:
  Marknadsföreningen, Dunkers Kulturhus
 • Pris:
  Kostnadsfritt för medlem i MiH. Medlem utan Frukostklubb kort, 120:-. Ej medlem, 220:-
 • Program:

  06:45 Mingelfrukost
  06:45 Marknadstorget öppnar
  07.30 Föreläsning med Gudrun Schyman
  -Hemlig gäst
  -Utlottning av priser
  08.30 Slut inne i salen

Biljetter