Linda Lindström

Nudging – knuffar som tar oss från vilja till handling

 • 2017-12-01 07:30:00 2017-12-01 08:30:00 Europe/Stockholm Nudging – knuffar som tar oss från vilja till handling Beteendelabbet, arbetar med att skapa hälsosamma beteenden för individer och planeten. Med kombinationen psykologi, beteendeekonomi och design skapar de lösningar som hjälper organisationer mot lönsamma och hållbara affärer. Beteendelabbet har kunder allt från kommuner runt om i landet till företag såsom ICA, Lifesum och Myrorna.... Marknadsföreningen, Dunkers Kulturhus info@mih.m.se

Ta cykeln istället för bilen, släng mindre mat eller gå på det där läkarbesöket. Ja, listan kan göras lång på hur du kan agera mer smart för vår egen och planetens vinst. Med hjälp av nudging skapar vi valsituationer som hjälper konsumenter, medborgare och medarbetare att göra mer hållbara val. Det ska vara lätt att göra rätt. Nudging är tillämpningen av Richard H. Thalers, årets nobelpristagare i ekonomi, insikter inom Beteendeekonomi och har visat sig effektivt för att bryta gamla mönster.

Beteendelabbet, arbetar med att skapa hälsosamma beteenden för individer och planeten. Med kombinationen psykologi, beteendeekonomi och design skapar de lösningar som hjälper organisationer mot lönsamma och hållbara affärer.

Linda Lindström är en av grundarna till Beteendelabbet, Sveriges första beteendebyrå, och en av Sveriges främsta föreläsare inom Nudging. I sin roll som beteendestrateg arbetar hon med att tillämpa insikter från psykologi och beteendeekonomi för att skapa beteendeförändring, speciellt kopplat till det digitala beteenden.

 

 

 • Datum:
  1 Dec 2017
 • Läge:
  Marknadsföreningen, Dunkers Kulturhus
 • Pris:
  Kostnadsfritt för medlem i MiH. Medlem utan Frukostklubb kort, 120:-. Ej medlem, 220:-
 • Program:

  06:45 Mingelfrukost
  06:45 Marknadstorget öppnar
  07.30 Föreläsning med Linda Lindström
  -Hemlig gäst
  -Utlottning av priser
  08.30 Slut inne i salen

Biljetter