Lotta Ahlvar

I huvudet på en trendguru

 • 2017-11-24 07:30:00 2017-11-24 08:30:00 Europe/Stockholm I huvudet på en trendguru Lotta kommer att belysa den hållbarhetsvåg som lett fram till skapandet av många nya mode- och designföretag. Det stora intresset för närodlat, nya produkter och designtjänster har kommit till för att entreprenörer laborerar med nya affärsmodeller... Marknadsföreningen, Dunkers Kulturhus info@mih.m.se

Fredagsmorgonens talare, Lotta, kommer att belysa den hållbarhetsvåg som lett fram till skapandet av många nya mode- och designföretag. Det stora intresset för närodlat, nya produkter och designtjänster har kommit till för att entreprenörer laborerar med nya affärsmodeller. Lotta berättar även om hur design utvecklats till att vara en Sveriges starkast växande ekonomier. Det är en sektor som arbetar i framkant med ny teknik och hög kompetens inom digitalisering. 

Med utbildning från Beckmans och designer inom modeindustrin blev Lotta VD för Moderådet där hon stannade i drygt 10 år. Där skapade hon en plattform för sådan trendinformation som idag är ett måste för de flesta modebolag. Hennes specifika intresse för hantverket ledde till att utveckla Handarbetets Vänner från att ha fört en relativt anonym tillvaro till en medvetenhet om hantverkets betydelse och starka intåg på modebranschen. Idag arbetar Lotta som projektledare på Stockholmsmässan för att vidareutveckla designplattformen på Formexmässan.

 • Datum:
  24 Nov 2017
 • Läge:
  Marknadsföreningen, Dunkers Kulturhus
 • Pris:
  Kostnadsfritt för medlem i MiH. Medlem utan Frukostklubb kort, 120:-. Ej medlem, 220:-
 • Program:

  06:45 Mingelfrukost
  06:45 Marknadstorget öppnar
  07.30 Föreläsning med Lotta Ahlvar
  -Hemlig gäst
  -Utlottning av priser
  08.30 Slut inne i salen

Biljetter