Rose Marie Westman

Med den allt snabbare teknikutvecklingen, varför tar det sån tid att förändra samhället?

 • 2018-04-06 06:45:00 2018-04-06 08:30:00 Europe/Stockholm Med den allt snabbare teknikutvecklingen, varför tar det sån tid att förändra samhället? Är medborgarlön ett realistiskt alternativ om nya jobb efter omställningen inte kan skapas i tillräcklig utsträckning? Vad händer med levnadsstandarden i västvärlden? Är tiden vi lägger på sociala medier negativ för produktiviteten? Dessa och många andra frågor kommer du få svar på denna morgon när Rose Marie Westman besöker oss på Frukostklubben. Marknadsföreningen, Dunkers Kulturhus info@mih.m.se

Denna morgon gästas vi av Rose Marie Westman som är chefsekonom på Burenstam & Partners.
Hon kommer att ta med oss på en resa jorden runt och beröra många frågor som är högaktuella i dagens allt snabbare teknikframfart. 
Hur ser förutsättningarna ut i USA, Kina, Europa och Sverige för att kunna dra nytta av all ny teknik. Går det att kombinera en utveckling med mindre globalisering och ett nytt teknikskifte? Vilka länder kommer vara vinnare, de som har en växande befolkning eller de som har en minskande? Är medborgarlön ett realistiskt alternativ om nya jobb efter omställningen inte kan skapas i tillräcklig utsträckning? Hur kan ett ekonomiskt paradigmskifte se ut i samband med ett tekniskt? Vad händer med levnadsstandarden i västvärlden? Är tiden vi lägger på sociala medier negativ för produktiviteten? Elon Musk vill reglera artificiell intelligens, varför är han nästan ensam om det? Är kunskapsnivån hos oss medborgare och politiker för låg för att fatta de beslut som behöver fattas inom en snar framtid? Rose Marie Westman kommer i sin föreläsning beröra alla dessa aspekter utifrån de förutsättningar och trender som pågår i de stora ekonomiska blocken USA, Kina och Europa.

Rose Marie Westman har lång erfarenhet från finans- och investeringsbranschen. Hon har varit Executive Vice President för ABB Treasury Center i New York, kundansvarig på Alfred Berg Transferator samt portföljförvaltare på Alecta Pensionsförsäkring. Rose Marie har även erfarenhet av finans- och skuldkriser både i USA, Europa och Sverige.

 • Datum:
  6 apr 2018
 • Läge:
  Marknadsföreningen, Dunkers Kulturhus
 • Pris:
  Kostnadsfritt för medlem i MiH. Medlem utan Frukostklubb kort, 120:-. Ej medlem, 220:-
 • Program:

  06:45 Mingelfrukost
  06:45 Marknadstorget öppnar
  07.30 Föreläsning med Rose Marie Westman
  -Hemlig gäst
  -Utlottning av priser
  08.30 Slut inne i salen

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available

Fyll i alla fälten som krävs