När motgång blir framgång

Samir Sabri

 • 2019-04-26 06:45:00 2019-04-26 08:30:00 Europe/Stockholm Samir Sabri När motgång blir framgång Om hur en felaktig dom skapar en negativ spiral av kriminalitet. Om att inte bli trodd … <a href="https://mih.m.se/program/samir-sabri/">Fortsätta</a> Dunkers Kulturhus, Helsingborg info@mih.m.se
När motgång blir framgång

Om hur en felaktig dom skapar en negativ spiral av kriminalitet.
Om att inte bli trodd när man väl talar sanning.
Om att inte tas på allvar när man vill få sitt mål prövat.
Men också…
Om hur det sedan vänder.
Om hur det känns när man slutligen blir fri
Om hur man vänder den onda spiralen

Det får vi reda på denna morgon när vi gästas av Samir Sabri, idag verksamhetschef för 2nd Chance, författare och föreläsare.

Samir var tidigare kriminell, missbrukare och misstänkt mördare. Som 15-åring blev han inte bara vittne till mord, utan tvingades även, under dödshot, ta på sig skulden för mordet. Dömd till psykiatrisk vård för något han inte gjort, resulterade att han senare ville ta tillbaka sitt erkännande. Hans berättelse avvisades från sanningen från olika instanser, vilket resulterade i många långa år med kriminalitet, bitterhet, missbruk och självmordstankar. Samir var med och planerade det sk ”helikopterrånet” som han sedan valde att hoppa av.

Den stora vändningen kom när journalisten och Anders Johansson börjar granska fallet förändras allt och leder till att Samir blir friad.

Numer har Samir försonats med sitt tidigare jag och arbetar outtröttligt för att vara det stöd han själv saknade. Han kommer att berätta om hur försoningen med sig själv gick till men också om hur han nyttjar sin destruktiva historia för en bättre framtid. Han vet vad som krävs för att förhindra att ungdomar hamnar snett. Vi kommer att få ta del av lyckade projekt, ända upp på regeringsnivå, som han varit delaktig i. Samirs övertygelse är att vi alla kan bidra på ett eller annat sätt, det som krävs är vilja och lite enkel vägledning, vilket vi i högsta drag kommer att få denna morgon.

Välkomna på en inspirerande föreläsning om livet som pågår runt omkring oss och hur motgångar alltid kan nyttjas till framgång!

 • Datum:
  26 apr 2019
 • Läge:
  Dunkers Kulturhus, Helsingborg
 • Pris:
  Kostnadsfritt för medlem i MiH. Medlem utan Frukostklubb kort, 120:-. Ej medlem, 275:-
 • Program:

  06:45 Mingelfrukost
  07.30 Föreläsning
  - Hemlig gäst
  - Underhållning etc
  08.30 Slut inne i salen

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available

Fyll i alla fälten som krävs