Patrik Lundberg

Samtal om Demokrati

 • 2018-10-04 06:45:00 2018-10-04 08:30:00 Europe/Stockholm Samtal om Demokrati Patrik Lundberg ger oss perspektiv på begreppet Demokrati Ginger Hälsobar, Kolmätaregränden 6, Helsingborg info@mih.m.se
På kanelbullens dag den 4:e oktober gör vi det oförutsebara. Vegansk frukost på Ginger och snack om Demokrati. Patrik Lundberg är kolumnist på Aftonbladet och har starka anor även från Helsingborg då han tidigare var kolumnist på HD. I sin senaste bok ”Berättelsen om Sverige” tar han upp begreppet demokrati.
"I Sverige brukar det informellt talas om tre statsmakter. De två första är regeringen och riksdagen, den tredje är massmedia. Men det finns fler. Vår demokrati består av så mycket mer än valet vart fjärde år. Det är snarare dagarna, månaderna, åren däremellan som spelar roll.

Utanförskap finns överallt, landet är segregerat. Samtidigt har det aldrig funnits så många möjligheter att påverka. Berättelsen om Sverige består av tankeväckande och inspirerande texter och vi får möta personer som på ett eller annat sätt försöker förändra.

Patrik Lundberg tar med oss på en resa genom Sverige i dag. Från fotbollsklubbar till flyktingar, från Flashback till skolbibliotek, från feminister till nationalister.

Berättelsen om Sverige är för alla, både för de som känner sig inkluderade i majoritetssamhället och de som inte gör det.

Patrik Lundberg debuterade som författare 2013 med sin självbiografiska bok Gul utanpå som handlar om utanförskap, om hur det är att växa upp som svensk med asiatiskt utseende. Boken nominerades till debutantpriset Slangbellan och till Skånskans kulturpris och belönades med Sölvesborgs kulturpris. 2014 utkom Onanisterna som handlar om ungdomar som stannar i sin hemkommun efter gymnasiet. År 2017 utkom på annat förlag Facit konsten att skriva krönikor."
 • Datum:
  4 okt 2018
 • Läge:
  Ginger Hälsobar, Kolmätaregränden 6, Helsingborg
 • Pris:
  Kostnadsfritt för medlem i MiH. Medlem utan Frukostklubb kort, 120:-. Ej medlem, 220:-
 • Program:

  06:45 Mingelfrukost
  07.20 Ca. Samtal med Patrik Lundberg
  08.30 Slut

  Maila till info@mih.m.se vid allergier

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available

Fyll i alla fälten som krävs