Linus Eriksson

Vart är vi på väg?

 • 2018-03-16 06:45:00 2018-03-16 08:30:00 Europe/Stockholm Vart är vi på väg? Linus brinner för att utveckla resandet med tåg och buss i Skåne. Hans ledarstil baseras på en förmåga att både se vart vi ska så att vi skapar största möjliga värde för de vi är till för, och med engagemang, tydlighet och stort hjärta tillsammans ta oss dit. Marknadsföreningen, Dunkers Kulturhus info@mih.m.se

Denna morgon gästas vi av Linus Eriksson, trafikdirektör på Skånetrafiken. Han kommer att ta med oss på en resa igenom Skåne och den skånska kollektivtrafiken som tillväxtmotor i Öresund.

Skånetrafiken är en framgångssaga. Sedan Skånetrafiken bildades 1999 har de kollektiva resorna i Skåne mer än fördubblats. I år kommer vi nå 170 miljoner resor, det innebär att ca 300.000 Skåningar varje dag kliver på en buss eller ett tåg märkt Skånetrafiken. Skånes nätverk av tätorter i en flerkärnig struktur är unikt i Sverige. Flerkärnigheten, i kombination med en god tillgänglighet, ger människor och företag fler möjligheter att välja i vilken miljö de vill vara och verka. Desto enklare att resa desto större konkurrenskraft och bättre matchning mellan arbete, utbildning, bostad och fritid. Skånetrafiken gör detta möjligt och uppfyller kraven på bra miljöval. På en rak fråga vill de flesta resa kollektivt. Ändå är det tex bara 11% av de som pendlar Helsingborg-Malmö som väljer låta bilen stå. Detta vill Skånetrafiken ändra på så att Skåne kan fortsätta växa hållbart. Linus kommer berätta om vägen dit. Genom satsning på digitalisering av tjänster i form av ny app och reseplanerare och infotainment ombord, genom att utveckla attraktiva produkter som till exempel Helsingborgsexpressen och satsning på ett helt nytt tågsystem Helsingborg-Köpenhamn vill vi skapa de goda berättelserna kring att resa kollektivt. Berättelser om goda möten med vår personal, om enkelhet i att köpa biljett, om väl använd tid ombord. För att lyckas letar vi fler samarbeten med företag i regionen.

Linus brinner för att utveckla resandet med tåg och buss i Skåne. Hans ledarstil baseras på en förmåga att både se vart vi ska så att vi skapar största möjliga värde för de vi är till för, och med engagemang, tydlighet och stort hjärta tillsammans ta oss dit.

 • Datum:
  16 mar 2018
 • Läge:
  Marknadsföreningen, Dunkers Kulturhus
 • Pris:
  Kostnadsfritt för medlem i MiH. Medlem utan Frukostklubb kort, 120:-. Ej medlem, 220:-
 • Program:

  06:45 Mingelfrukost
  06:45 Marknadstorget öppnar
  07.30 Föreläsning med Linus Eriksson
  -Hemlig gäst
  -Utlottning av priser
  08.30 Slut inne i salen

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are not yet available

Fyll i alla fälten som krävs