Rapport från en härlig frukost på Börjessons Bil

Tack Börjessons Bil som pysslade om oss lite extra denna morgon. Härliga mackor och nybryggt kaffe skapade ett sorl och glad stämning när vi invaderade de fina nya lokalerna.

Alla stolar fylldes och när Per H Börjesson började prata, lyssnade alla med höjda ögonbryn. Den senaste boken ”Så här blir du miljonär i hängmattan” skapade ett intresse och nyfikenhet.

Vi fick lära oss att pizzan inte blir större bara för att man delar på den. Att man inte får ha för bråttom när man investerar, då det är tid och inte timing som är nyckeln till framgångsrik investering. Och att ränta på ränta får stora effekter på långsiktigt sparande. Det sistnämnda också kallat världens åttonde underverk. Världens bästa sparråd är att spara 10% till dig själv varje månad. Om du sedan satsar pengarna och vänder dig till en mindre förvaltare, så blir du på sikt miljonär.

Som företagare fick vi inblick i, och råd om, hur mycket vi bör ta ut i lön, hur utdelning fungerar och vad vi kunde tjäna på att låna ut till vårt eget bolag.

Men viktigast av allt är kanske ändå att fundera på vad lycka egentligen är? Mycket pengar skapar sällan lycka, men att ha snäppet över grannen känns bäst.

Avslutningsvis underhölls vi av den spelande kundmottagaren Martin med fokus på kunden.

Vi fick alla ta med oss ett exemplar av boken, dessutom kunde vi få den signerad under en pratstund i kundmottagningen. De som ville erbjöds också en provkörning. Det var det många som ville och för varje provkörning donerade Börjessons bli 200kr som gick oavkortat till välgörenhet.

Vi är många som nu ska införskaffa en hängmatta…

… och varför inte en Skoda.