Rapport från Frukostklubb med Jonas Helgesson

Vilken morgon!

Tårar i ögonen, skratt så man kiknar och insikter som är fantastiska. Vad mer kan man önska! Jonas levererade en morgon fylld av känslor i alla dimensioner. Med 5 tankar fick han oss alla att känna att livet helt enkelt är fantastiskt.

1. Vi fick tänka till om lycka. Vad är lycka egentligen? Ofta blandar vi ihop det ”perfekta” med lycka. Det är snarare så att perfektion hindrar utveckling. När vi strävar efter lycka och sätter mål – tänk på att sätta mål som du kan nå.

2.”Jag kan mer än jag tror” –  Vägen att lyckas är att misslyckas tillräckligt många gånger. Och tankebanan att ju mindre jag kan desto större blir framstegen när jag väl börjar, kändes klockren. Ge inte upp för tidigt !

3. Sätt inga onödiga etiketter – varken på andra eller på dig själv. Jonas har ofta känt sig som en anslagstavla och ägnat mycket tid åt att ta av sig alla etiketter. Men det där att sätta etiketter på sig själv, det kan man genast sluta upp med.

4. Skit händer! Här fick vi en härlig insikt i att man lätt ”flyttar in” i sina problem. Ägna inte all tid till problemen, bara så mycket som behövs. Släpp dem och gå vidare och ta lärdom och parera.

5. Livet är en fet bonus! Och extra tänkvärt när Jonas säger att ”han hade inte otur som fick en CP-skada, han hade tur som fick ett liv”.

Nu är det dags för ett CP-bra liv! Och du – det är alltid för tidigt att ge upp!

Kön för att köpa med sig boken ”Det är i alla fall tur att vi inte är döda, blev lång. För er som inte fick någon bok, du kan köpa den här.

Nästa på scen var Jan Magnusson som berättade om HBG Talks den 17:e oktober. Det är ett gediget program som bjuds under titeln ”Maskinen & Människan”. Vi kommer bland annat att få ta del av en hel del omskakande sanningar om framtidens digitala hjärnor, vi kommer att få möjlighet att få ett chip i handen och lära oss konsten att få digitala superkrafter.  Hela programmet hittar du här.

HBG Talks avslutas med MiH Guld på Studio H55. Då korar vi vinnarna av Årets Företag, Årets Personlighet och Årets Happening. Anmälan till kvällen hittar du här.

Morgonen avslutades med smakprov från ”Cabaret Candy Club”, som ger en julshow med hyllning till Aretha Franklin och Lill-Babs. Gå redan nu in och säkra din biljett här.

Sist, men inte minst vill vi tacka HBG Talks, Jonas Helgesson och Fredriksdals Museer och Trädgårdar för generösa vinster i vårt lotteri.

Ha en härlig helg och ett CP-bra liv!