Rapport från MiH Guld

Först och främst vill vi tacka alla som var med och bidrog till en fantastiskt härlig kväll med en underbar stämning och glada skratt. Utan er hade det inte blivit någon guldgala.

Stämningen var hög och sorlet var svårt att överrösta då Nina Åkerlund, tillika arkitekten bakom hela galan, entrade scenen tillsammans med Acke Salem. Efter några försök tystnade sorlet och känslan av förväntning tog över. Nina och Acke inledde med att hylla näringslivet och dess betydelse för hela vårt samhälle, för välmående och för framtidstro. Acke som denna kväll fick representera entreprenörsskapet och betydelsen av entreprenörsskap fick tillfälle att berätta om och svara på frågor som har med entreprenörsskap att göra. Vi fick veta att Acke startade sin entreprenöriella bana som 15-åring då han började odla gurkor och som har lett hela vägen fram till ett it-företag, Edument, med ca 30 anställda och som omsätter ca 30MSEK.

Acke vill verkligen ta fram betydelsen av möten mellan människor som en av de viktigaste framgångsfaktorerna. Kunskap får man av möten och om han hade fått vrida tillbaka klockan hade han själv fokuserat mer på möten i början av sin resa. Acke fick också chansen att nämna för våra politiker att satsa mer på den entreprenöriella utbildningen i tidigare ålder ute på våra skolor. Och dessutom jobba mer på att hitta de som skulle kunna bli entreprenörer.

Mötet mellan människor är som sagt en av de framgångsfaktorer Acke vill framhäva. Det är också anledningen till det stora engagemang som Acke och Edument lägger ner i MiH. MiH blev plattformen då Acke flyttade tillbaka till Helsingborg efter studier i Lindköpng. Det som Acke brinner för i sitt arbete med MiH är att bättre knyta samman näringslivet med utbildningen och givetvis hela samhället.

Trots Ackes unga ålder fick vi också förstå att det är viktigt att tänka på livet efter arbetet och betydelsen av att på tidigt stadie planera för sin kommande pension.

Att nu ha axlat en plats i styrelsen för MiH och få vara med och driva MiH 2.0 in i framtiden känns som en spännande utveckling. Att bidra till att skapa möjligheter att mötas i det oförutsebara med annat innehåll och med fokus på samhällsutveckling, näringsliv och välmående, känns som rätt väg att gå.

Nu blev det dags för vår ordförande Kristian Johansson att extra scenen och säga några ord. Kristian byggde vidare på MiH 2.0 och visionen om att vara den sammanlänkande plattformen för alla olika delar i samhället. Kristian lyfte också betydelsen av att föra fram hela regionen, alla 11 kommuner, det är tillsammans vi kan nå oväntade höjder. Detta denna dag till ära då vi ska hylla alla som är med och bidrar till en bättre samhällsutveckling och vi ska nominera de tre vinnarna inom varje kategori – Årets Personlighet, Årets Företag och Årets Happening. Kristian passade också på att tacka MiH huvudpartners, MiH Guld partners, nomineringsgrupperna och sist men inte minst alla som bidragit till att rösta och alla vi som denna kväll skapar denna härliga hyllningsplattform.

Dags för att utse årets personlighet och Åsa Herbst, sammankallande i kommittén entrade scenen. Motiveringen lyder: Med en makalös energi, passion och kärlek har vinnaren rusat in i en karriär som verkligen är speciell. Att på olika sätt sprida glädje och ge andra hopp och göra skillnad för andra är hens drivkraft. Vinnaren är dessutom helt övertygad om att precis allt går om man bara vill. Skådespelare, clown, cirkusdirektör, kostymör, scenograf och producent. Grundare av Cabaret Candy Club och Helsingborgs Vintercirkus.

Vinnare är Albin Ganovic: ”Nyckeln till framgång är genom att tro på och vara sig själv” säger Albin och poängterar att han inte är ensam utan att det är tillsammans med sina fantastiska partners har nått dit han är idag.

Årets happening presenterades av Karin Hofko, sammankallande i kommittén. Motiveringen lyder: Vinnaren lyckas förvandla en gråmulen vinterstad  till en magisk plats som gör det enkelt för besökaren att drömma sig bort till platser som endast fantasin begränsar. På ett lekfullt och bedövande vackert sätt, lyser vinnaren som en strålande stjärna på en kristallklar vinterhimmel.

Vinnare är Drömljus: Representerades av Helen von Platen och Charlie Fält. Att få vara med och bidra till att människor får glädjeljus under den mörkaste årstiden var en fantastisk drivkraft. Men ville också framhäva betydelsen av alla som varit med och jobbat fram projektet. Det är tillsammans man åstadkommer underverk.

Årets företag presenterades av Özlem Tan, sammankallande i kommittén. Motiveringen lyder: I över 90 år har detta företag varit verksam i en oerhörd tuff bransch med låga marginaler och många konkurrenter. Framgångsreceptet har varit långsiktighet, stark anknytning till regionen, tydliga kvalitetsfilosofier, olika samarbeten med andra aktörer i regionen samt nytänkande i sortiment och presentation. Detta företag är ett tydligt exempel på att vågar man välja sin egen väg så lyckas man på sitt eget unika sätt.

Vinnare är Per i Viken: Också Claes Persson, ägare, ville framhäva betydelsen av att alla måste vara med och känna sig inkluderade i processen. Alla är lika viktiga för att helheten ska fungera.

Återigen en bekräftelse på att det är tillsammans man skapar det oförutsebara!

Samtliga vinnare fick i pris tavlor som konstnären Victoria Curling Ericsson målat speciellt för MiH Guld med färgerna och den sköna framtidstro som spirar.

Den fantastiska animeringen och bakgrundstekniken stod Fremlab för som dessutom såg till att ljud och ljus levererades på ett banbrytande sätt som överträffar det mesta.

Underhållningen med Eric Nytomt och Maja Jakobsson lyfte kvällen till oanade höjder som gav oss sköna rysningar och ett behag som spirar länge i kroppen.

Ja det blev en glädjefylld kväll med något för varje sinne. H55 levererade en trerätters måltid bestående av toast Skagen, kyckling med risotto och en chokladkaka som vi sent ska glömma. Vi alla kände oss glada och stämningen var fortsatt hög. Många ville fortsätta och Kitchen & Table erbjöd specialpris till MiH Guld deltagare. Natten blev lång och glädjefylld.

Igen, varmt tack till Nina Åkerlund som tillsammans med Eva Hansson rodde i hamn denna kväll.

Nya möten – nya kontakter – ny kunskap!

Tillsammans skapar vi det oförutsebara!

Vi ses nästa år!