MiH Frukost med

den senaste forskningen från Campus Helsingborg

Ökad e-handel och fler returer – hållbart för miljön?

Det sker mycket spännande forskning och innovation på Campus Helsingborg. Speciellt i gränssnittet mellan hållbarhet och digitalisering. Ett område som campus-forskare brottas med är att transformera e-handeln till ett hållbart system.

En konsekvens av den dramatiskt ökade digitala handeln är en stor mängd returer. Att 30-50% av kläderna som beställs returneras får oss att känna avsmak och uppfatta att returer är ett stort problem – förknippad med kostnader och negativ klimatpåverkan.

I kontrast till denna uppfattning kommer forskarna Klas Hjort och Daniel Hellström presenterar ett mer nyanserat perspektiv där returer är en del av kundresan som skapa nytta och värde. Ett nytänkande som stärker returhanteringens strategiska betydelse för verksamheter i transformationen från linjär till cirkulär ekonomi.

Klas Hjort, Universitetslektor, Lunds Universitet

Klas Hjort är forskare och lärare på Campus Helsingborg. Som forskare kretsar hans arbete kring returlogistik. I rollen som entreprenör och engagerad styrelserepresentant är förändring och innovation en stark ledstjärna.

Daniel Hellström, Universitetslektor, Lunds Universitet

Daniel är docent och forskningsledare för ReLog (Retail Logistics) på Campus Helsingborg. Hans forskning spänner över flera sammanhängande områden: leveranser, förpackningar, och returhantering. Ett framträdande drag i all hans forskningsarbete är behovsorienterad kunskapsutveckling och innovation för hållbar utveckling.

OBS! Denna morgon är vi bjudna till Campus Helsingborg, så vi ses där!

20 maj, 2022

Tid

06:45 – 08:30

Plats

Campus Helsingborg

Pris

Bokningen är stängd

Får du vårt nyhetsbrev?

Om inte registrera dig längst ned på denna sida, så missar du ingenting!