MiH Lunch med

Marcus Ekdahl, Jennie Lorentsson och Niklas Gustavsson

Omvärldsanalys, det fria ordet och utrikeskorrespondenter nyss hemkomna från Ukraina.

(Pga personliga skäl har Thomas Mattsson tyvärr lämnat återbud och vi välkomnar istället Jennie och Niklas nyss hemkomna från sitt uppdrag i Ukraina)

Detta tillfälle blickar vi utåt mot omvärlden. Marcus Ekdahl, chefredaktör på Helsingborgs Dagblad, ger oss en bild av omvärlden och situationen i Ukraina. Propaganda och desinformation är en avgörande del av den moderna krigföringen. Så också under Rysslands anfallskrig mot Ukraina. Det innebär att den fria och oberoende journalistiken ses som ett hot och ett mål för alla makter som vill styra bilden av kriget. Marcus pratar också om vikten av oberoende journalistik i en orolig omvärld och Sveriges och Bonniers stöd till oberoende journalistik i Ukraina.

Därefter får ni höra reporter Jennie Lorentsson och fotograf Niklas Gustavsson, HD:s reportageteam, hemkomna förra veckan från Ukraina och hamnstäderna Odessa och Mykolajiv. Där har de träffat människor som levt i krigets skugga i mer än ett år. Hör dem berätta hur de upplever situationen i Ukraina och hör hur det är att arbeta i en krigszon.

Sista anmälningsdag 28 mars!

Eventet arrangeras tillsammans med Helsingborgs Dagblad.

Obs! Medlem betalar lunch på plats.

30 mars, 2023

Tid

11:30 – 13:30

Plats

Clarion Hotel Sea U

Pris

Bokningen är stängd

Får du vårt nyhetsbrev?

Om inte registrera dig längst ned på denna sida, så missar du ingenting!